Xerrada professional:

Eines per programar teatre jove

Dijous 30 de març a les 11:00

Lloc: Adoberia Bella (Dr. Joan Mercader, s/n)

L’objectiu d’aquesta xerrada és conèixer diversos projectes, alguns nous i d’altres ja consolidats. Iniciatives amb punts de partida diversos però amb un mateix objectiu: que els joves tornin al teatre i el tinguin en compte com una proposta cultural més.


Hi participaran:

Jaume Antich

Llicenciat en Belles Arts. Treballa a l’Oficina de Difusió Artística de Diputació de Barcelona del 1996 al 2008. Al setembre del 2008 s’incorpora al projecte de Viladecans Qualitat, SL, on impulsa el projecte de l’Ateneu de les Arts, assumeix la direcció del Festival Al Carrer i la direcció de l’equipament escènic Atrium Viladecans.

Ha format part de la Taula Tècnica del Sistema Públic d’Equipaments Escènics de Catalunya i ha col·laborat amb la Red Española de Teatros, la Federación Española de Municipios y Provincias, l’Institut del Teatre i en diversos projectes sobre la gestió dels equipaments escènics.

És un habitual en ponències, jornades i debats sobre gestió cultural arreu del país.

Jordi Auseller i Roquet

Llicenciat en Filologia Anglogermànica per la Universitat de Barcelona (1992) i doctor per la mateixa universitat (2016), amb una tesi doctoral sobre la dramatització de contes populars en l’àmbit del teatre infantil alemany contemporani. La seva trajectòria com a estudiós i investigador es concreta en el camp de les arts escèniques per a infants i joves, tant de l’àmbit català com europeu. Ha publicat articles i estudis diversos sobre aquestes temàtiques i participat com a ponent en diferents congressos i jornades de dins i fora de Catalunya. Actualment treballa com a docent a la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Xavier Gamito

Membre fundador de la companyia Els Malnascuts, impulsor de teatre jove. El 2016 va passar tres mesos al Theater an der Parkaue de Berlín.

Carme Tierz

És periodista cultural, escriptora i crítica ocasional, especialitzada en teatre des de fa gairebé dues dècades. Dirigeix la revista ENTREACTE, editada per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC); prèviament, havia dirigit les revistes HAMLET, TEATRE BCN i TEATRO MADRID, i havia col·laborat com a redactora, columnista i crítica a publicacions com EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, GUÍA DEL OCIO BCN i TIME OUT BCN.

La seva professió li ha permès conèixer de prop algunes de les reivindicacions més recurrents del sector, com ara la necessitat de crear una línia de programació adreçada a espectadors de 13 a 18 anys, els grans absents dels teatres. És per aquesta raó que, juntament amb la gestora cultural Anna Molins, treballa en el projecte de festival RBLS. És també col·laboradora de l’Institut de Cultura de Barcelona i del portal Recomana.cat.

Beatriz Liebe

En representació de la Fundació Xarxa presentarà el portal butakateatrejove.net una eina de comunicació participativa i informativa que pretén ser un punt de trobada actiu que reculli les aportacions de les parts interessades en el teatre per joves, prenent com a punt de partida el projecte Butaka de la Fundació Xarxa, un circuit d’arts escèniques per a públic jove, en la que el Jove n’és el protagonista.

Pascal París

Representant de Novado, festival francès especialitzat en teatre adreçat a adolescents. El seu objectiu és sensibilitzar els adolescents a l’art teatral i coreogràfic, afavorir trobades, i estimular la reflexió al voltant de la creació i la difusió de les arts per a públic jove als dos territoris, així com permetre als adolescents participar a les aventures que barrejen el compromís i la política, els somnis, el sentit de la paraula indispensable a la nostra societat.