A favor del projecte Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center

Enguany La Mostra se suma a la campanya a favor del projecte Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center, que serà un nou centre oncològic, pioner a Europa.

El centre representarà un abans i un després pels nens afectats de càncer i les seves famílies. Ajudarà a curar més casos que ara no tenen solució, a minimitzar les seqüeles dels infants que superen la malaltia i a seguir avançant cap a l’objectiu final que tots els nens i adolescents amb càncer el puguin vèncer.

 

El càncer infantil: el gran desconegut 

  • Una malaltia minoritària: 1 cas de càncer infantil per cada 200 casos de càncer adult (*1.200 x 240.000 casos/any a Espanya)
  • Diferent del càncer adult: L’infantil va lligat al desenvolupament, l’adult a l’envelliment
  • Filantropia, l’única via per a la investigació: El càncer infantil no es considera prioritari per nombre d’afectats i per rendibilitat de la indústria farmacèutica. Però cal saber-ne més, per curar més

 

L’aportació econòmica es pot tramitar AQUÍ i també a la taquilla que s’instal·larà al Punt d’Informació (plaça de Cal Font). A més a més, tothom qui ho vulgui podrà adquirir les polseres de colors #paralosvalientes així com els caramels amb cor de l’Hospital Sant Joan de Déu, al mateix Punt d’Informació.

L’Anoia tornarà a col·laborar en la causa del càncer infantil el diumenge 17 de juny, quan s’organitzarà una jornada lúdica al centre polivalent de Can Papasseit de Vilanova del Camí amb activitats per a tota la família.

 

La Mostra Solidària

Iniciada el 2017, La Mostra SOLIDÀRIA estableix cada any aliances amb organitzacions que treballen en benefici dels infants.

2017: Save the Children – En suport als nens i nenes refugiats

Save the Children treballa amb infància refugiada des del 1919, fa gairebé un segle. Precisament, la fundadora, l’anglesa Englantyne Jebb, va començar el projecte recollint ajuda per nens refugiats de la Primera Guerra Mundial a Europa.

En el cas de la crisi de refugiats actual, l’organització duu a terme una multitud de projectes a països d’origen i destí, atenent centenars de milers de nens i nenes i les seves famílies. Als països dels que fugen (Síria, Nigèria, Somàlia, Sudan, Líbia i l’Iraq) els proporcionen suport emocional, sanitari, alimentari i educatiu. Els acompanyen en els països en ruta (Turquia, Egipte, Hongria, Itàlia, Grècia i Sèrbia) garantint la protecció sempre que sigui possible. Ho fan també durant la seva travessia pel Mediterrani amb el vaixell de recerca i rescat, el Vós Hestia, que en els dos primers mesos de funcionament ha rescatat 2.700 persones, incloent 400 nens (el 80% dels quals viatjaven sols). També actuen als països de destinació (Itàlia, Noruega, Suècia, Finlàndia, Alemanya i Espanya) per assegurar que tinguin accés a cures i suport.