Xerrada professional:

Eines per apropar Teatre i Escola

Dijous 12 d’abril a les 10:00

Lloc: Adoberia Bella (Dr. Joan Mercader, s/n)

(Aquest acte es desenvoluparà en castellà)

Dins d’un municipi l’escola i el teatre són dos equipaments que a vegades conviuen estretament vinculats i a vegades encara es donen l’esquena. Aquesta xerrada va adreçada tant a professionals de l’educació, de les arts escèniques com a programadors i tècnics municipals interessats en vincular l’escola i el teatre. Des del teatre fet pels alumnes com a potent eina educativa fins a les, ja molt esteses, campanyes escolars. Proposem diverses vies per apropar l’escola al teatre i el teatre a l’escola.

Amb la participació de:

Alfredo Mantovani

Pedagog teatral, especialitzat en Teatre en l’Educació, president de Proexdra, Associació per l’Expressió Dramàtica, director de TEYLA, curs anual de formació en “Técniques d’Expressió y Pedagogia en Llenguatges Artístics”


Charlotte Olli i Soledad Gallardo

Impulsores del projecte europeu BUTTERFLY; Transforming Art into Education. El punt de partida del projecte és la necessitat real de millorar el rendiment escolar, la motivació dels estudiants i del seu professorat, així com la inclusió social i l’adquisició d’habilitats i competències. En resposta a la necessitat que s’ha identificat en diversos països europeus, el projecte proposa analitzar metodologies en tres països socis: Dinamarca, Itàlia i Espanya, amb la finalitat de construir i provar nous models que puguin implementar-se en altres contextos, desemvolupant pedagogies innovadores, involucrant no només a professors, artistes i estudiants, sinó també tota la comunitat educativa i cultural.


Maite Serrat

Llicenciada en Pedagogia Terapèutica per la Universitat Central de Barcelona. Tècnica del programa Anem al Teatre des del curs 2003/04. Anem al teatre és un programa organitzat per les àrees de Cultura i Educació de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de la província (excepte Barcelona capital) per oferir en horari escolar espectacles d’arts escèniques i musicals a alumnes d’educació infantil, primària i secundària. batxillerat i cicles formatius.  És un programa amb 22 anys d’experiència , amb companyies professionals de prestigi i amb espectacles idonis  per a cada nivell educatiu seleccionats per una comissió d’experts i amb aforaments reduïts per gaudir millor l’espectacle. De cada espectacle es fa una guia didàctica per poder treballar l’obra.


Judy Seal

Professora i directora de teatre a la Dolphin School. Aquesta escola anglesa incorpora el teatre com un pilar bàsic del seu currículum educatiu. Cada curs els alumnes presenten diversos treballs teatrals, alguns d’aquests treballs han estat representats al Festival Fringe d’Edimburg. Podrem veure un dels seus tallers fets amb alumnes de 13 a 15 anys al Showcase de companyies joves dins de les activitats de la MostraJove.